Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Μαυραγάνης (υφ. Οικονομικών): Αλλαγές στις ποινικές διατάξεις για φορολογικές παραβάσεις

Γ. Μαυραγάνης (υφ. Οικονομικών): Αλλαγές στις ποινικές διατάξεις για φορολογικές παραβάσεις
O υφυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης διαδρομής που σηματοδοτήθηκε από τις θυσίες των πολιτών
Αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις, προανήγγειλε ο υφυποουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.
Όπως είπε, υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου «να αντιμετωπισθεί και η ελληνική ιδιαιτερότητα ποινικοποίησης της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο».
«Επιδιώκουμε να θέσουμε σε εφαρμογή καινοτόμες ιδέες, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να καταπολεμηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες», πρόσθεσε ο Γ. Μαυραγάνης.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης διαδρομής που σηματοδοτήθηκε από τις θυσίες των πολιτών. Επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας».
Δεσμεύθηκε ακόμη ότι «δεν μετακινούμαστε από το στόχο της μείωσης των φορολογικών βαρών με γνώμονα τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και την επίτευξη σταθερών ρυθμών ανάπτυξης» και γι’ αυτό η Ελλάδα χρειάζεται τα επόμενα χρόνια: σταθερό φορολογικό περιβάλλον, δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες που έντιμα συνεχίζουν να επιχειρούν μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια, ανάδειξη της ευθύνης για τους φορολογούμενους αλλά και επιβράβευση των πολιτών και επιχειρήσεων που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης