Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Θα διαψεύσει εκ νέου τις εκτιμήσεις της τρόικας ο προϋπολογισμός 2015

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Θα διαψεύσει εκ νέου τις εκτιμήσεις της τρόικας ο προϋπολογισμός 2015
Στον νέο προϋπολογισμό είναι ορατή η σταθεροποίηση των οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ
Βέβαιος ότι ο προϋπολογισμός του 2015 θα διαψεύσει για μια ακόμη φορά τις εκτιμήσεις της τρόικας εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σημειώνει ότι στον νέο προϋπολογισμό είναι ορατή η σταθεροποίηση των οικονομικών της χώρας.
Ειδικότερα και με αφορμή την ψήφιση χθες, Κυριακή, του προϋπολογισμού 2015 ο κ. Κορκίδης επισημαίνει ότι «σε περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, αφόρητων πιέσεων και υπερβολικών απαιτήσεων για πρόσθετα μέτρα, από τον ισχυρισμό της τρόικας για δημοσιονομικό κενό 2,5 δισ. ευρώ, αφού κατατέθηκε και ελάχιστα συζητήθηκε, τελικά υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, ο προϋπολογισμός του 2015».
«Στον νέο προϋπολογισμό είναι πλέον ορατή η σταθεροποίηση των οικονομικών της χώρας, μετά από μια οδυνηρή και καταστροφική μακροχρόνια ύφεση της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει ο κ. Κορκίδης και προσθέτει ότι «κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δύο προηγούμενων προϋπολογισμών του 2013 και 2014, προβλέπεται ότι και ο προϋπολογισμός του 2015 με τη σειρά του, θα διαψεύσει τις εκτιμήσεις της τρόικα».
«Ο προϋπολογισμός "made in Greece" χαρακτηρίζεται από την ίδια περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και δεν εφαρμόζει καμία μείωση φορολογικών συντελεστών ιδιωτών και επιχειρήσεων», επισημαίνει ο κ. Κορκίδης και συμπληρώνει ότι παρ' όλα αυτά, «προβλέπει σημαντικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης με πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, επιστροφή στην ανάπτυξη της τάξης του 2,9%, μείωση της ανεργίας στο 22,6%, ενώ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες είναι δημοσιονομικά ισοσκελισμένος».
Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού με επιπλέον μάλιστα ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπογραμμίζει ο κ, Κοκρίδης, αποτελεί ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση «και ίσως, σε μία κρίσιμη στιγμή για το καλό της χώρας μας, να αναδειχθεί σε μια πρόβα συναίνεσης της αντιπολίτευσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης