Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: Λάθος μέτρο η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Λάθος μέτρο η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό
Θα πρέπει να επιδιωχθεί η απόσυρση του μέτρου όταν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τόνισε η υπουργός Τουρισμού
Την αντίθεσή της στο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζοντάς το λάθος μέτρο και τονίζοντας την ανάγκη απόσυρσής του όταν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς η όλη διαπραγμάτευση έγινε αποκλειστικά από το οικονομικό επιτελείο.
«Είναι ένα λάθος μέτρο», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «δεν μιλώ συντεχνιακά», για να υπογραμμίσει ότι η Αθήνα θα πρέπει να επιδιώξει την απόσυρσή του όταν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Παραδέχτηκε ωστόσο πως σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές χωρίς την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, τότε το μέτρο θα πρέπει να ληφθεί και το υπουργείο θα αναζητήσει «αντισταθμιστικά μέτρα» ώστε να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο τουρισμός έχει αποτελέσει κλάδο-κλειδί για την οικονομική και δημοσιονομική ανάκαμψη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και συνεπώς η ανάπτυξή του θα έπρεπε να «ενισχυθεί κι όχι να ανακοπεί».
Εκτίμησε δε ότι οι τουριστικές αφίξεις το 2014 θα ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια, με επιπλέον 2 εκατομμύρια επισκέπτες από την κρουαζιέρα και συμπλήρωσε ότι όλα τα στοιχεία για το 2015 δείχνουν συνέχιση της ανοδικής πορείας, για να υπογραμμίσει ότι «όλα εξαρτώνται από το γενικότερο κλίμα».
Τέλος, τόνισε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση» η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές και σημείωσε πως όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει να κοιτάξουν το εθνικό, κι όχι το κομματικό ή το ατομικό συμφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης