Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να αξιοποιήσει τα βίντεο του Π. Χαϊκάλη επιθυμεί η Δικαιοσύνη - Τι προβλέπει απόφαση του Αρείου Πάγου

Να αξιοποιήσει τα βίντεο του Π. Χαϊκάλη επιθυμεί η Δικαιοσύνη - Τι προβλέπει απόφαση του Αρείου Πάγου
Τα σενάρια που εξετάζουν οι δικαστικές αρχές 
Τη νομική αξιοποίηση των δύο βίντεο, που καταγράφουν τον Γ. Αποστολόπουλο να αποπειράται να δωροδοκήσει τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο, εξετάζουν οι δικαστικές αρχές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με διαρροές από δικαστικούς κύκλους, εξετάζεται το ενδεχόμενο η δικαιοσύνη να αξιοποιήσει νομικά το μαγνητοφωνημένο οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Π. Καμμένο ενόψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αξιοποιήσει νομικά το υλικό, καθώς συνιστά αποτέλεσμα παράνομης μαγνητοσκόπησης.
Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αξιοποιήσουν το υλικό, εδραζόμενες στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, περί αποδοχής παράνομης συνομιλίας σε περίπτωση που αποδεικνύεται δωροδοκία δημόσιου λειτουργού.
Ας σημειωθεί πως με απόφαση του Αρείου Πάγου υπ’ αριθμόν 277/2014, όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται και «ο δράστης που αποτυπώνει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης