Ποιός είναι ο Γ. Αποστολόπουλος: Φέρεται ως συνομιλητής των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καμμένου

Ποιός είναι ο Γ. Αποστολόπουλος: Φέρεται ως συνομιλητής των Παπανδρέου, Σαμαρά και Καμμένου
Τον Μάρτιο του 2013 συμμετείχε στη συνάντηση του Π. Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα
Προσβάσεις στα κλειστά δωμάτια της εξουσίας είχε επί σειρά δεκαετιών ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το πρόσωπο που φέρεται να προσέγγισε τον Παύλο Χαϊκάλη με πρόθεση να τον δωροδοκήσει ώστε να ψηφίσει Πρόεδρο της  Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέιται το Βήμα της Κυριακής, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε δράση στον χώρο του ΠαΣοΚ ήδη από τη δεκαετία του 1970.
Πριν από τις εκλογές του 2009 διατηρούσε γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη και αργότερα στην Ιπποκράτους και είχε αναφορά απευθείας στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Νίκο Αθανασάκη.
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου και ενώ διατηρούσε πάντοτε γραφείο στον 5ο όροφο του κτιρίου της Ιπποκράτους, ο Αποστολόπουλος, έχοντας γνώση των όρων με τους οποίους διεξάγεται το παιχνίδι των αγορών, είχε επιχειρήσει να προωθήσει «λύσεις» προς αποφυγήν του Μνημονίου· αρχικά με την περίφημη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με την Goldman Sachs τον Νοέμβριο του 2009 και εν συνεχεία με τη συνάντηση του τότε πρωθυπουργού με την Deutsche Bank.
Εκείνη την περίοδο είχε επιχειρήσει να υποστηρίξει τη λύση που πρότεινε ο Γιόζεφ Ακερμαν και προέβλεπε την ενεργό εμπλοκή της τράπεζας στη διαχείριση του ελληνικού χρέους και κυρίως του προβλήματος με τα CDS, με όρους όμως που ο Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν και να συζητήσουν.
Εξ ου και η σύγκρουσή του με τον τότε υπουργό Οικονομικών ήταν σφοδρή.
Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι σχέσεις του με το ΠαΣοΚ διαρρηγνύονται.
Ο Αποστολόπουλος όμως διατηρούσε επί πολλά χρόνια και σχέση με το σημερινό σύστημα εξουσίας της ΝΔ, ενώ είχε επικοινωνία για ένα διάστημα, κυρίως από το 2009 ως και το 2011, με τον Αντώνη Σαμαρά.
Από τον Μάιο του 2010 ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται όλο και πιο τακτικά στα γραφεία της ΝΔ.
Πολλοί θυμούνται τον Αποστολόπουλο, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, την περίοδο που η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση να έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος, όπου για να ανεβεί κανείς θέλει ειδική άδεια.
Κατά καιρούς έστελνε e-mail με προτάσεις και ιδέες αλλά και SMS με διάφορες πληροφορίες στην ηγετική ομάδα της ΝΔ και πάντα μιλούσε με πολύ θετικά λόγια για τον κ. Σαμαρά.
Η στροφή του κ. Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2011 και η απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου απομάκρυναν τον Γιώργο Αποστολόπουλο οριστικά από τη ΝΔ προς αναζήτηση άλλης «στέγης».
Στην συνέχεια, ο ίδιος μετακινείται στους Ανεξάρτητους Ελληνες και, όπως παραδέχθηκε ο Καμμένος, τους συμβούλευε για θέματα οικονομικής πολιτικής, και μάλιστα του είχαν εμπιστοσύνη.
Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είχε στενή συνεργασία, ενώ συνόδευσε τον Π. Καμμένο στην Κύπρο την Πρωταπριλιά του 2013.
Το τελευταίο διάστημα είχαν χαθεί τα ίχνη του από τους ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS