Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού): Η εποχή του κράτους - επιχειρηματία έχει παρέλθει

Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού): Η εποχή του κράτους - επιχειρηματία έχει παρέλθει
Στην ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών στοχεύει το υπ. Τουρισμού
Τις πολιτικές για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του υπουργείου με θέμα: «Καινοτομία και Τουρισμός. Πολιτικές στήριξης για Startups και Clusters για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».
Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις και startuppers, η υπουργός τόνισε ότι βασικοί αποδέκτες αυτών των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού, είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, οι καινοτόμοι της τεχνολογίας, οι επενδυτικοί φορείς του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι φορείς του τουρισμού, όλες οι παραγωγικές δομές του τουρισμού.
«Η πρωτοβουλία μας έχει ως στόχο αυτοί οι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το μεγάλο ατού της Ελλάδας που λέγεται τουρισμός. Η εποχή του κράτους-επιχειρηματία έχει παρέλθει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η υπουργός επισήμανε ακόμη πως το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι δυνάμεις της Καινοτομίας και του Τουρισμού να ενωθούν στην πράξη, με στόχο να ενδυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. «Θέλουμε - τόνισε - να διασυνδέσουμε το ρεύμα των τουριστικών startups με το κεντρικό δίκτυο των τουριστικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά μια ανεξάρτητη και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα δημιουργούμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα (Greece4Start) με στόχο τη συντήρηση μιας βάσης δεδομένων που θα μπορεί να υποστηρίξει τους νέους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις με χρήσιμες πληροφορίες σε διάφορα επίπεδα: κανονιστικό/νομοθετικό, οικονομικό, τεχνικό, και διαχείρισης.»
Επικαλούμενη στοιχεία πρόσφατων σχετικών ερευνών ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά ελληνικά startups τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Ωστόσο -όπως ανέφερε- στη σχετική κατάταξη ο συγκεκριμένος κλάδος έρχεται τέταρτος, πίσω από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα media και τον κλάδο των τροφίμων, γεγονός που μαρτυρά πως υπάρχουν σαφή περιθώρια βελτίωσης.
Καταλήγοντας η κα Κεφαλογιάννη κάλεσε τους νέους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επενδύσουν στις καινοτόμες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει τις προσπάθειες αυτές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS