Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΣΜΕΧΑ: Θετική εξέλιξη η απόσυρση της διάταξης για τον «επιτηδευματία επενδυτή»

ΣΜΕΧΑ: Θετική εξέλιξη η απόσυρση της διάταξης για τον «επιτηδευματία επενδυτή»
Ο ΣΜΕΧΑ δεσμεύεται πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς μέσα από διαφανείς διαδικασίες
Τις θερμές του ευχαριστίες στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Μαυραγάνη και τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών κ. Στυλιανό Κουτνατζή εκφράζει ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας 2273/242/22.12.2014 που αποσύρει τη διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που καθιέρωσε την έννοια του «επιτηδευματία επενδυτή».
Ο ΣΜΕΧΑ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία, την άρτια τεχνοκρατική κατανόηση του θέματος καθώς και την ενεργή συνεισφορά τους προκειμένου να αποσοβηθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που θα προκαλούσε η εν λόγω διάταξη στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.
Η θετική αυτή εξέλιξη επετεύχθη χάρη στην έγκαιρη και συντονισμένη δράση όλων των φορέων της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνο Μποτόπουλο, καθώς και την Α’ Αντιπρόεδρο κα Βασιλική Λαζαράκου για τις καίριες παρεμβάσεις τους στην κατεύθυνση της στήριξης του δίκαιου αιτήματος περί απόσυρσης της διάταξης, αλλά και την Διοίκηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και τον Πρόεδρο του κ. Σωκράτη Λαζαρίδη για την τεχνική ενίσχυση των θέσεων και της επιχειρηματολογίας των φορέων, αναφέρει, επίσης, στην ανακοίνωσή του ο ΣΜΕΧΑ.
Τέλος, κρίσιμη ήταν η συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ιδιαίτερα του κ. Αλέξιου Πιλάβιου που σταθερά και εποικοδομητικά συνέβαλλαν στην απόσυρση την έννοιας του «επιτηδευματία επενδυτή», τονίζει.
Οι Έλληνες Χρηματιστές με την αγαστή συνεργασία όλων των παραπάνω φορέων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επενδυτική κοινότητα θα αναπτύξουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς μέσα από διαφανείς διαδικασίες και άριστα επεξεργασμένες τεχνοκρατικές προτάσεις, καταλήγει ο ΣΜΕΧΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης