Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 30 Δεκεμβρίου αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros...για Καστελόριζο;

Στις 30 Δεκεμβρίου αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros...για Καστελόριζο;
Ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Ergun Olgun, καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς να θέσει προϋποθέσεις
Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την αποχώρηση του ερευνητικού πλοίου Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως έγινε γνωστό δια στόματος του Ergun Olgun, τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, στις 30 Δεκεμβρίου αναμένεται το ερευνητικό πλοίο να φύγει από την κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Ergun Olgun κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς να θέσει προϋποθέσεις.
Έσπευσε δε, να υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να η τουρκική πλευρά να περιμένει άλλο, καθώς είναι αρκετά 46 χρόνια.
Κατηγόρησε μάλιστα την «ρωμαίικη πλευρά» πως χρησιμοποιεί τις συνομιλίες ως εργαλείο και δεν θέλει να μοιραστεί τα πλούτη της Κύπρου.
Κατά την τουρκική τηλεόραση, φέρεται να τόνισε πως τα κοιτάσματα υδρογονάνθρακα στην Κύπρο μπορεί να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως το «Barbaros» εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα, ανήμερα Χριστουγέννων πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες στο Οικόπεδο 3.
Άλλες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το «Barbaros» θα πάει στο Καστελόριζο.
Πάντως, στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την 30η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσει σε επίπεδο αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνάρτηση με τη NAVTEX και το Barbaros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης