Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πιθανές απώλειες 30 δισ. δολ. από την υποβάθμισή της από την S&P

Ρωσία: Πιθανές απώλειες 30 δισ. δολ. από την υποβάθμισή της από την S&P
Αιτία της υποβάθμισης, η ευμετάβλητη ισοτιμία του ρουβλίου και η αδύναμη ρωσική οικονομία
Πιθανές εκτιμώνται απώλειες 20-30 δισ. δολαρίων για τη Ρωσία μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης από της Standard and Poor's, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexey Ulyukayev.
Όπως ανέφερε, αν και δεν μπορεί να καθοριστεί το ποσό αυτό τώρα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να φθάσει τα περίπου 20-30 δισεκατομμύρια δολάρια, για να προσθέσει ότι το ποσό αυτό πρέπει να καθοριστεί, κάτι που αποτελεί πρόσθετη εργασία.
Σημειώνεται ότι η S&P ανακοίνωσε στις 23 Δεκεμβρίου ότι είχε τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας σε αρνητικό CreditWatch, λόγω της υψηλής μεταβλητότητας του ρουβλίου και της αποδυνάμωσης της οικονομίας.
Ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί σήμερα τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε ξένο νόμισμα της Ρωσίας στο ΒΒΒ- και τις υποχρεώσεις σε εθνικό νόμισμα σε BBB.
Σύμφωνα με την S&P, η τοποθέτηση της αξιολόγησης σε CreditWatch, με αρνητικές προοπτικές, αντανακλά την άποψη του οίκου ότι υπάρχει τουλάχιστον μία στις δύο πιθανότητες μιας αρνητικής αξιολόγησης εντός 90 ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης