Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Η πτώση του ευρώ ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Η πτώση του ευρώ ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
Παράλληλα σημείωσε ότι από την πτώση του ευρώ ενισχύεται επίσης το τουριστικό μας προϊόν καθιστώντας τη χώρα μας ελκυστικότερο τόπο προορισμού
Στις θετικές επιπτώσεις που προκαλεί η πτώση της τιμής του ευρώ για την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
«Ο συνδυασμός της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια αλλά και η εξασθένηση του ευρώ έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που διαθέτουν εξωστρεφή προσανατολισμό μέσα από την εξαγωγική τους δραστηριότητα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μίχαλος.
«Δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία είναι σε μεγάλο της ποσοστό εισαγωγικού χαρακτήρα, ο συνδυασμός του πληθωρισμού και της μείωσης της τιμής του πετρελαίου, ενισχύει επιπρόσθετα την ανταγωνιστικότητα της μεταποίησης, συνδράμει στην μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών», πρόσθεσε και υπογράμμισε ακόμη πως «από την πτώση του ευρώ ενισχύεται επίσης το τουριστικό μας προϊόν καθιστώντας τη χώρα μας ελκυστικότερο τόπο προορισμού».
Τέλος, ο Μίχαλος υπογράμμισε ότι «περίπου το 50% του συνόλου των εξαγωγών μας έχει προορισμό εκτός Ε.Ε. οπότε η πτώση της τιμής του ευρώ διαδραματίζει σημαντικό θετικό ρόλο για την Ελλάδα, και η πρόβλεψη ότι η πτωτική πορεία του ευρώ θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον με στόχο το 1,12 προς το δολάριο, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ανταγωνιστικές δυνατότητες της οικονομίας μας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS