Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Bραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την ευάλωτη Ευρώπη μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

BlackRock: Bραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την ευάλωτη Ευρώπη μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχει αξία στις ευρωπαϊκές μετοχές, αφού οι αποτιμήσεις τους παρουσιάζονται κατά γενική ομολογία ελκυστικές
Ρίσκο για την ευάλωτη Ευρώπη αποτελεί μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα, προειδοποιεί η BlackRock, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Investment Directions" (Επενδυτικές κατευθύνσεις).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της BlackRock, μια πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόωρη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, αποτελεί έναν βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την Ευρώπη.
Όπως τονίζουν, η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη και έκθετη σε κινδύνους εσωτερικής φύσεως.
Η BlackRock εκφράζει τη βεβαιότητα πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κατορθώσουν να κρατήσουν ανέπαφη και ενωμένη την Ευρωζώνη.
Ωστόσο η BlackRock κάνει ειδική μνεία και στους παραδοσιακά απαισιόδοξους αναλυτές και επενδυτές, σύμφωνα με τους οποίους η διάσπαση της Ευρωζώνης είναι αναπόφευκτη, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αν δεν υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική και χρηματοπιστωτική σύγκλιση.
Η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει αδύναμη, εκφράζοντας δυσκολία να ακολουθήσει την ανάπτυξη του υπόλοιπου κόσμου.
Ο αποπληθωρισμός παραμένει σημαντικός κίνδυνος για την Ευρωζώνη, δεδομένης της διαρκούς υποχώρησης του πληθωρισμού στα περισσότερα κράτη - μέλη.
Η ΕΚΤ καλείται να αφήσει στην άκρη κάθε πολιτικής φύσεως εμπόδιο και να προχωρήσει στην έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Η ΕΚΤ θα αγοράσει κρατικά ομόλογα, είναι βέβαιο.
Το ζητούμενο είναι εάν η ποσοτική χαλάρωση θα είναι ικανή να επανεκκινήσει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Η BlackRock διαμηνύει πως υπάρχει αξία στις ευρωπαϊκές μετοχές, αφού οι αποτιμήσεις τους παρουσιάζονται κατά γενική ομολογία ελκυστικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης