Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση στη Γαλλία τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη

Καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση στη Γαλλία τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη
Την αλληλεγγύη της στη γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε, μεταξύ άλλων, η Αλγερία
Στην καταδίκη του αιματηρού τρομοκρατικού χτυπήματος στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, προχώρησαν αραβικά και μουσουλμανικά κράτη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη γαλλική κυβέρνηση.
Η γαλλική αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο κύριων υπόπτων της επίθεσης, του Said Kuachi, 34 ετών και του αδελφού του Cherif, 32 ετών, αλγερινής καταγωγής.
Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να βοηθήσουν στην έρευνα δίνοντας οποιαδήποτε σχετική πληροφορία σχετικά με αυτά τα άτομα.
Σημειώνεται ότι ο τρίτος εκ των υπόπτων παραδόθηκε στην αστυνομία.
Η κυβέρνηση της Αλγερίας καταδίκασε το γεγονός, ανεξαρτήτως των κινήτρων των υπευθύνων, σημειώνοντας ότι «η Αλγερία, που έχει καταβάλει μεγάλο φόρο αίματος εξαιτίας της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας».
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που σημαδεύονται από εκδηλώσεις ισλαμοφοβίας, η Αλγερία αντιτίθεται στον στιγματισμό των μουσουλμανικών κοινοτήτων της Ευρώπης, που είναι οι πρώτες που υποφέρουν από εγκληματικές συμπεριφορές συγκεκριμένων ατόμων ή περιθωριακών ομάδων».
Στην καταδίκη του συμβάντος προχώρησε και ο αλγερινός πρόεδρος, Abdelaziz Buteflika, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πολίτες και την κυβέρνηση της Γαλλίας, χαρακτηρίζοντας την επίθεση, μια ενέργεια βάρβαρη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Την επίθεση καταδίκασαν επίσης η Μαυριτανία και η Τυνησία, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Παρίσι και επανέλαβαν την υπόσχεσή τους για αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shukri, εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του στη Γαλλία, ενώ και το Πανεπιστήνιο Al Azhar, το πιο σημαντικό σουνιτικό κέντρο παγκοσμίως, καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την εγκληματική, προσθέτοντας ότι το Ισλάμ καταδικάζει τη βία.
Επίσης, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Tammam Salam, σημείωσε ότι η επίθεση ήταν μια απαράδεκτη και αδικαιολόγητη τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε τη συμπάθειά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, η επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ένα χτύπημα για το Ισλάμ και για τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνες που έχουν ζήσει στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες, επωφελούμενοι από τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Ιορδανία καταδίκασε το γεγονός σημειώνοντας ότι είναι μια επίθεση ενάντια στις αξίες και τις ευγενείς αρχές προς «μια φίλια χώρα, όπως η Γαλλία».
Επίσης, ο βασιλιάς του Μαρόκο, Mohamed VI εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Hollande, ενώ και το Μπαχρέιν εξέφρασε τη στήριξή του στις γαλλικές αρχές στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.
Στην καταδίκη της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού προχώρησαν ακόμη η Τουρκία, το Ιράν και η Παλαιστίνη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και στις αρχές της χώρας.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης