Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης σε Draghi (ΕΚΤ): Δραματική καθυστέρηση αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού και της ύφεσης

Παπαδημούλης σε Draghi (ΕΚΤ): Δραματική καθυστέρηση αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού και της ύφεσης
Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορά κρατικού χρέους
Στη δραματική καθυστέρηση αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού και της ύφεσης στην Ε.Ε. αναφέρεται σε ερώτησή του προς τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορά κρατικούς χρέους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του αναφέρεται στις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί στο εσωτερικό της ΕΚΤ και συγκεκριμένα εκ μέρους της Γερμανίας, αναφορικά με ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέσω αγοράς κρατικών ομολόγων, καθώς επίσης, στις εναλλακτικές επιλογές που έχουν «διαρρεύσει» στον Τύπο, όπως «η αγορά ομολόγων μόνο ανώτερης πιστοληπτικής διαβάθμισης» και «η αγορά κρατικού χρέους από τις αντίστοιχες Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες», κάνοντας το σχόλιο ότι τέτοιες προτάσεις «περιορίζουν την αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, προεξοφλώντας την αποτυχία του».
Εν συνεχεία ο έλληνας ευρωβουλευτής, αφού υπενθυμίζει στον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη την υποχρέωση της ΕΚΤ για διατήρηση του πληθωρισμού κοντά στο 2%, την ίδια στιγμή που τον Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός ήταν αρνητικός, τον ρωτάει «γιατί έχει καθυστερήσει δραματικά να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και τη στήριξη της ανάπτυξης στην Ε.Ε., όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Καταστατικό της».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κ. Draghi να τον πληροφορήσει εάν «ισχύουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιβολή, εκ μέρους της Γερμανίας, περιορισμών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται μια σειρά από χώρες με οικονομικά προβλήματα», καθώς επίσης, εάν, τελικά, «θα υποκύψει στον εν λόγω εκβιασμό».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης