Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan: Ο αποπληθωρισμός είναι επικίνδυνα κοντά – Ελπίζω ότι η ΕΚΤ θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα

Padoan: Ο αποπληθωρισμός είναι επικίνδυνα κοντά – Ελπίζω ότι η ΕΚΤ θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα
Η Ιταλία θα εξέλθει της ύφεσης το 2015, διεμήνυσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών από το Στρασβούργο
«Η Ιταλία, δυστυχώς, βρίσκεται σε ύφεση εδώ και 3 χρόνια, το 2014 η ύφεση αποδυναμώθηκε κάπως, ενώ το 2015 θα εξαφανιστεί», ανέφερε ο Pier Carlo Padoan, υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, φτάνοντας στο Στρασβούργο.
Πρόσθεσε πως «συνεχίζω να πιστεύω, ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο».
«Η ανεργία», ανέφερε ο Padoan, «αυξάνεται, αλλά αυτό είναι ένα φυσιολογικό γεγονός, καθώς η ανεργία ακολουθεί πάντα την τάση της ανάπτυξης».
«Η ανάπτυξη θα ξαναέρθει και η απασχόληση θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες», διεμήνυσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.
Ανέφερε, επίσης, πως «πιστεύω ότι με τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τον σεβασμό στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και το τεράστιο χρέος το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, ο νόμος για την σταθερότητα που εισαγάγαμε δίνει μια πολύ σημαντική και θετική συνεισφορά στην ανάπτυξη και στην απασχόληση», καθώς μειώνει την φορολογία και ωθεί τις επιχειρήσεις σε προσλήψεις.
Ως προς τον αποπληθωρισμό, που απειλεί την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι είναι «επικίνδυνα κοντά», ιδιαιτέρως σε κάποιες από τις χώρες της Ένωσης, ωστόσο, συμπλήρωσε πως ευελπιστεί ότι η ΕΚΤ «θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, μέσα στις επόμενες μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης