Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

J&P Άβαξ: Υπογραφή σύμβασης, αξίας 125 εκατ. ευρώ, για ενεργειακό έργο στη Μάλτα

tags :
J&P Άβαξ: Υπογραφή σύμβασης, αξίας 125 εκατ. ευρώ, για ενεργειακό έργο στη Μάλτα
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες
Την υπογραφή σύμβασης, αξίας 125 εκατ. ευρώ, που αφορά ενεργειακό έργο στη Μάλτα ανακοίνωσε η J&P Άβαξ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, υπεγράφη σύμβαση αξίας 125 εκατ. ευρώ, στη Μάλτα, για έργο που αφορά τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία (EPC) μιας εγκατάστασης εισαγωγής, αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και επαναεριοποίησής του.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες.
Κύριος του έργου είναι η Electrogas Malta Limited, η οποία αποτελεί consortium των εταιρειών GEM Holdings Limited, Socar Trading SA, SIEMENS Project Ventures GmbH, και Gasol LNG Import Limited.
Οι εγκαταστάσεις θα τροφοδοτούν με φυσικό αέριο ως καύσιμο τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας της Μάλτας, στην περιοχή της Delimara.
Το έργο περιλαμβάνει κάθε είδους εξειδικευμένο εξοπλισμό για την υγροποίηση, αποθήκευση και επαναεριοποίηση του φυσικού αερίου, τους σταθμούς ελέγχου και λειτουργίας, και όλες τις αναγκαίες λιμενικές εγκαταστάσεις για τη συνεχή παροχή LNG από δεξαμενόπλοια.
Ο διαγωνισμός παρουσίασε υψηλό ανταγωνισμό, αφενός διότι επρόκειτο για επένδυση ενός ιδιωτικού φορέα, της Electrogas Malta Limited, και αφετέρου διότι διεξήχθη σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσελκύοντας διεθνή ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών με υψηλή τεχνογνωσία στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία ενεργειακών έργων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης