Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι απόστρατοι - Καταγγέλλουν αντισυνταγματικό το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι απόστρατοι - Καταγγέλλουν αντισυνταγματικό το νέο νομοθετικό πλαίσιο
Καταγγέλλουν ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για αποδοχές και συντάξεις των ενστόλων είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Συνεχίζουν, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον δικαστικό αγώνα οι ένστολοι.
Ειδικότερα, με προσφυγές τους, τέσσερις ενώσεις απόστρατων καταγγέλλουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο προσδιορίζονται οι αποδοχές τους, τα επιδόματα και οι συντάξεις τους, τα οποία τελικά διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 50% σε σχέση με αυτά που ορίζονταν σε εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Μετά τις δικαστικές αποφάσεις με το νόμο 4307/2014 προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα - όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι - να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου 2012.
Ακολούθησε η έκδοση της από 17 Νοεμβρίου 2014 υπουργικής απόφασης με την οποία αναπροσαρμόσθηκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα που προβλέπει ο επίμαχος νόμος 4307/2014.
Στη νέα προσφυγή υπογραμμίζεται ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές και συντάξεις των ενστόλων είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Και αυτό γιατι το Ελληνικό Δημόσιο τόσο με τον επίμαχο νόμο 4307/2014 όσο και με την εν λόγω υπουργική απόφαση, προέβησαν σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του περασμένου έτους με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS