Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η επένδυση του Ομίλου Λούλη με την Chipita στην Ινδία - Στα 16 εκατ. το κόστος

Στην τελική ευθεία η επένδυση του Ομίλου Λούλη με την Chipita στην Ινδία - Στα 16 εκατ. το κόστος
Η ολοκλήρωση της κατασκευής του μύλου υπολογίζεται σε 2,5 χρόνια
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κοινή επένδυση του Ομίλου Λούλη με την Chipita για τη δημιουργία αλευρόμυλου στην Ινδία.
Ήδη οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών για την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ στην κοινή εταιρεία που έχουν συστήσει οι δυο πλευρές θα συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, με ποσοστό 60% ο Όμιλος Λούλη και με 40% η Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου.
Η συνεργασία Chipita - Λούλη γίνεται προκειμένου η πρώτη να εξασφαλίσει ειδικού τύπου άλευρα τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, τομέα στον οποίο ο όμιλος Λούλη έχει υψηλή εξειδίκευση.
Άλλωστε οι δύο πλευρές έχουν ήδη συνεργασία στην προμήθεια ειδικού τύπου αλεύρων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος Chipita.
Η επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ, η ολοκλήρωση της κατασκευής του μύλου υπολογίζεται σε 2,5 χρόνια, ενώ το 40% της παραγωγής του θα απορροφάται από την Chipita για την εκεί δραστηριότητά της.
Να σημειωθεί ότι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου Λούλη συμμετέχει με 20% ο αραβικός Όμιλος Al Dahra Agriculture Spain SL (100% θυγατρική της Al Dahra Holding LLC).
Μέσω της συνεργασίας αυτής έχει ανοίξει ο δρόμος για διείσδυση της ελληνικής αλευροβιομηχανίας σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, από τις οποίες προέρχεται το 85% της ετήσιας παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού.
Από την άλλη η Chipita έχει 11 δικά της εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 37 γραμμές παραγωγής.
Επίσης, διαθέτει 7 εργοστάσια και 30 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο, Μεξικό και Σαουδική Αραβία, χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης