Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣτΕ: Nόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 110 χιλ. τετραγωνικών στο Μικρό Καβούρι

ΣτΕ: Nόμιμη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 110 χιλ. τετραγωνικών στο Μικρό Καβούρι
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης (νυν δήμου Βούλας - Βουλιαγμένης - Βάρκιζας)
Συνταγματική και νόμιμη έκρινε η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας την μεταβίβαση έκτασης 110.000 τ.μ. στη θέση Μικρό Καβούρι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του πρώην δήμου Βουλιαγμένης (νυν δήμου Βούλας - Βουλιαγμένης - Βάρκιζας) και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στη δασική νομοθεσία η παραχώρησης της επίμαχης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως υποστήριζαν οι κάτοικοι, η συγκεκριμένη έκταση προστατεύεται από το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων και σημείωναν, ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η έκταση είναι δασική.
Σύμφωνα με τους νόμους 3986/2011 και 4046/2012 η επίμαχη έκταση (την υψηλή κυριότητα της οποίας έχει ο ΕΟΤ) παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και έκρινε μεταξύ των άλλων, ότι η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας που απολαμβάνει από το άρθρο 24 του Συντάγματος, αλλά ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε μεταβολή του δασικού χαρακτήρα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης