Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

MIG: Αδιανόητα και προκλητικά τα όσα ισχυρίζεται η Πειραιώς για το deal με την KKR

MIG: Αδιανόητα και προκλητικά τα όσα ισχυρίζεται η Πειραιώς για το deal με την KKR
Παράνομη και προκλητική χαρακτηρίζει η MIG την έκφραση ότι οι μελλοντικές επενδύσεις της KKR στις θυγατρικές του Ομίλου MIG θα απαιτούν την έγκριση της Πειραιώς
Την έκπληξή της εκφράζει η MIG, σχολιάζοντας σημεία της συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς με την KKR και κάνοντας λόγο για προκλητικές και αδιανόητες πτυχές μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης.
Η MIG, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, παραπέμπει στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Τράπεζα Πειραιώς, αναφορικά με τη συμφωνία με την KKR.

Ειδικότερα η MIG αναφέρει τα εξής:
Από την, κατόπιν υπόδειξης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς πληροφορηθήκαμε επισήμως για πρώτη φορά ότι η συμφωνία της με την KKR αφορά τη διαχείριση τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και μετοχών που σχετίζεται με τον Όμιλό μας.
Όπως αναφέρεται «η συμμετοχή της KKR εκτιμάται ότι θα έχει εξαιρετικά επωφελή αποτελέσματα και για τις εταιρείες των οποίων δάνεια και θέσεις τιτλοποιούνται...», ενώ αναφέρεται και ότι «η KKR έχει επίσης αναλάβει τη δέσμευση να επενδύσει, μέσω των εταιρειών της τιτλοποίησης, μέχρι 300 εκατ. Ευρώ εντός της επόμενης 5ετίας, σε ορισμένες από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου MIG».
Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «Είναι προφανές ότι οι επενδύσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνον εφ΄όσον ληφθούν οι εσωτερικές εγκρίσεις της KKR, και προηγηθούν ο ενδελεχής έλεγχος της θέσης που κατέχουν αυτές οι θυγατρικές εταιρείες στην αγορά, η εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων και ο ακριβής προσδιορισμός των επενδυτικών τους αναγκών. Κάθε τέτοια μελλοντική επένδυση θα απαιτεί επίσης την έγκριση της Τράπεζας».
Εκφράζουμε την έκπληξή μας για την κατά παράβασιν κάθε αρχής νομιμότητας και καλής πίστης δημόσια αυτή ανακοίνωση, που δημιουργεί μείζον θέμα στην εταιρεία μας και στις θυγατρικές της και κυρίως στη λειτουργία της χρηματιστηριακής και τραπεζικής αγοράς.
Τόσον η MIG, όσον και ορισμένες από τις θυγατρικές της είναι εισηγμένες εταιρείες και είναι αδιανόητο να προβαίνει η Τράπεζα Πειραιώς σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις και μάλιστα βάσει μιας «συμφωνίας πλαίσιο», που ούτε έχει οριστικοποιηθεί, ούτε έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς να δίδονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις, ώστε να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι επενδυτές τις επιπτώσεις όλων αυτών των ενεργειών στις εταιρείες και στην τιμή των μετοχών τους.
Επίσης, είναι όχι μόνον παράνομη αλλά και προκλητική η έκφραση ότι οι μελλοντικές επενδύσεις της KKR στις θυγατρικές του Ομίλου MIG θα απαιτούν επίσης την έγκριση της Τράπεζας Πειραιώς.
Το γεγονός ότι μια εκ των δανειστριών τραπεζών μας αποφάσισε να τιτλοποιήσει το χαρτοφυλάκιο της που σχετίζεται με τον Όμιλό μας, εφ΄όσον πρόκειται για μια νόμιμη και εγκεκριμένη από τις αρμόδιες Αρχές συναλλαγή είναι δικαίωμά της.
Το να προαναγγέλλονται, βάσει μιας «συμφωνίας-πλαίσιο» μη εγκεκριμένης από τις Αρχές, σκοπούμενες διαχειριστικές πράξεις και επενδύσεις ή δήθεν επενδύσεις που αφορούν εισηγμένη εταιρεία και εισηγμένες θυγατρικές της εταιρείες χωρίς την έγκριση των υπολοίπων δανειστριών Τραπεζών και των αρμοδίων Διοικητικών Συμβουλίων και μετόχων των σχετικών εταιρειών είναι ένα ολίσθημα τεραστίου μεγέθους που εκθέτει τους υπεύθυνους στις κατά νόμον συνέπειες.
Κατόπιν των ανωτέρω δημιουργείται μείζον θέμα για το οποίο πρέπει να επέμβουν πλέον όλες οι αρμόδιες εποπτικές αρχές, διότι είναι σαφές ότι διαταράσσονται βίαια η λειτουργία και η διαπραγμάτευση των εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών μας, καθώς και οι ισορροπίες και η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Προφανώς η MIG επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της έναντι παντός υπευθύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης