Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ: Χαιρετίζει τη δέσμευση του Α. Σαμαρά για αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ

ΕΣΕΕ: Χαιρετίζει τη δέσμευση του Α. Σαμαρά για αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ
Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι και δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα, τονίζει η Συνομοσπονδία
Την ικανοποίησή της από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι το «ντροπιαστικό πλαίσιο» ποινικοποίησης των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ θα καταργηθεί εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εμπορικός κόσμος της χώρας εδώ και χρόνια έχει θέσει ως πρώτο και κύριο αίτημα την αποποινικοποίηση των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ.
«Θεωρούσαμε και θεωρούμε ντροπή για τον έννομο πολιτισμό μας να ισχύει ένα τέτοιο μεσαιωνικό μέτρο, να πηγαίνει δηλαδή ένας έμπορος στην φυλακή επειδή έχει προς το ταμείο του οφειλές, που αφορούν – προσοχή!- τον ίδιο και όχι τους εργαζόμενούς του και –ούτως ή άλλως- αφήνουν αυτόν και την οικογένειά του, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», σημειώνει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
Τονίζεται ακόμη ότι αυτό το αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο θεσπίστηκε με τον «χουντικό» αναγκαστικό νόμο 86/1967 και υιοθετήθηκε από τον ΟΑΕΕ μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 258/2005, ισχύει δε αποκλειστικά για τους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες και όχι για άλλες τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ.).
«Χθες, λοιπόν, για πρώτη φορά, ακούσαμε από τα πιο επίσημα πολιτικά χείλη, αυτά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το ντροπιαστικό πλαίσιο επιτέλους θα καταργηθεί», επισημαίνει η ΕΣΕΕ και καλεί και «τα λοιπά πολιτικά κόμματα και τους ηγέτες τους που ζητούν την ψήφο του μικρομεσαίου εμπόρου ειδικότερα και του ελληνικού λαού γενικότερα να εντάξουν και αυτοί στις δεσμεύσεις τους για την μετεκλογική εποχή την αποποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ».
Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι και δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα, υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι οι «ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι» προσεγγίζουν τους 380.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης