Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η αρχή του τέλους της μεγάλης φούσκας των ομολόγων αξίας 100 τρισ. δολαρίων

Phoenix Capital: Η αρχή του τέλους της μεγάλης φούσκας των ομολόγων αξίας 100 τρισ. δολαρίων
Μόνο οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εκδόσεις ομολόγων αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 για να αποπληρώσουν παλαιό χρέος!
Για την αρχή του τέλους της μεγάλης φούσκας στην παγκόσμια αγορά ομολόγων προειδοποιεί η Phoenix Capital, σε νέα έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία.
Η Phoenix Capital έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την πραγματική κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, η φούσκα της οποίας αν εκραγεί είναι ικανή να διαλύσει απ' άκρη σ' άκρη το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Phoenix Capital, η φούσκα της αγοράς ομολόγων αποτελεί το μεγαλύτερο hot story της παγκόσμιας οικονομίας.
Για περισσότερα από 30 χρόνια, οι ισχυρότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επιδίδονται σε μαζικές εκδόσεις χρέους, αφού μονίμως τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και τα φορολογικά έσοδα αδύναμα να καλύψουν κάθε οικονομική υποχρέωση.
Αυτές οι διαρκείς και μαζικές εκδόσεις χρέους άνοιξαν τον δρόμο για τη δημιουργία φούσκας στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.
Οι ισχυρότερες τράπεζες ανά τον πλανήτη αποκόμισαν - και αποκομίζουν ακόμη - τεράστια κέρδη, αφού έχουν το μονοπώλιο στη διαχείριση των εκδόσεων κρατικού χρέους.
Οι ισχυρότερες τράπεζες ανά τον πλανήτη βρέθηκαν να διαχειρίζονται δεκάδες τρισ. στην παγκόσμια αγορά των derivatives (παράγωγα).
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μια τυπική επένδυση 1 εκατ. δολαρίων στα αμερικανικά ομόλογα μπορεί να υποστηριχθεί από παράγωγα αξίας άνω των 15 εκατ. δολαρίων, αναλύει η Phoenix Capital.
Τα κέρδη από την αγορά παραγώγων παραμένουν η κύρια πηγή εσόδων για τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.
Τι κάνουν σήμερα οι κυβερνήσεις;
Δεσμεύονται για μελλοντικές πληρωμές - αποπληρωμές ομολόγων, τις οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν.
Μόνο οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εκδόσεις ομολόγων αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 για να αποπληρώσει παλαιό χρέος που λήγουν!
Από το 2000 μέχρι και σήμερα η παγκόσμια αγορά ομολόγων έχει τριπλασιαστεί, με την αξία της να υπολογίζεται σε 100 τρισ. δολάρια!
Αυτή η παγκόσμια αγορά των ομολόγων αξίας 100 τρισ. δολαρίων υποστηρίζεται από την παγκόσμια αγορά παραγώγων αξίας άνω των 555 τρισ. δολαρίων!
Τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα και να μειωθούν οι κίνδυνοι δεν υπάρχει...
Εάν σκάσει η παγκόσμια αγορά ομολόγων, ο πόνος θα είναι τεράστιος...
Όταν όλο το παιχνίδι τελειώσει, όλο αυτό το χάος θα πνίξει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα...
Και τότε όλοι στον πλανήτη θα αντιληφθούν πως η κρίση του 2008 ήταν απλά περίπατος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης