Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος: Διαψεύδει την αποχώρησή της από την κυπριακή ΑΟΖ η γαλλική Total

Κύπρος: Διαψεύδει την αποχώρησή της από την κυπριακή ΑΟΖ η γαλλική Total
Σε συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές η γαλλική εταιρεία
Την πρόθεση της να συνεχίσει τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ τονίζει σε ανακοίνωση της η γαλλική εταιρεία TOTAL, σημειώνοντας ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή.
Η γαλλική εταιρεία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι μόλις ολοκλήρωσε τη γεωλογική, γεωχημική και γεωφυσική έρευνα εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ «χωρίς να βρει οτιδήποτε για εξόρυξη».
Ωστόσο επισημαίνει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή, χωρίς να δίδει άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφέρει αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ.
Απογοήτευση και σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί η μη εξεύρεση, καταρχήν, γεωτρήσιμων γεωλογικών δομών στα οικόπεδα 10 και 11 από την γαλλική εταιρεία TOTAL και η πρόθεση της εταιρείας να εγκαταλείψει την κυπριακή ΑΟΖ, τονίζει το ΑΚΕΛ.
Η μη εξεύρεση κοιτασμάτων, αναφέρεται, στα οικόπεδα 10 και 11 σε αυτό το στάδιο «δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ως το τέλος των προσπαθειών για έρευνα και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης