Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Τα βάσανά μας δεν τελειώνουν με το αποτέλεσμα των εκλογών

Β. Κορκίδης (ΕΣΕΕ): Τα βάσανά μας δεν τελειώνουν με το αποτέλεσμα των εκλογών
Ευχήθηκε οι πολιτικοί να επιδείξουν πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα στοχεύει άμεσα στην ενίσχυση της ρευστότητας, την υιοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, την τόνωση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και φυσικά τη στήριξη των μικρομεσαίων ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Βασίλης Κορκίδης.
Οι εν λόγω εκλογές, σημείωσε, πρέπει να σηματοδοτήσουν το τέλος της περιόδου λιτότητας και την ομαλή έξοδο μας από τα μνημόνια, πάντα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επωφελούμενοι των θετικών αλλαγών που συντελούνται στην Ευρωζώνη, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα ELA, αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
«Δεν γνωρίζω τι κυβερνητικός σχηματισμός θα προκύψει, σε συνεργασία ή αυτοδυναμία, πως και από ποιους υπουργούς θα κυβερνηθούμε μετά τις εκλογές, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα βάσανά μας δεν τελειώνουν με το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού όλοι ανακαλύπτουν τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα του τόπου, μετά την ανάληψη της εξουσίας.
»Δεν γνωρίζω, εάν θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση τα επόμενα τέσσερα χρόνια ή μια παρένθεση αριστερής διακυβέρνησης ολίγων μηνών, όπως συζητείται.
»Δεν γνωρίζω εάν αυτές οι εκλογές θα εξελιχθούν σε γιορτή ή μνημόσυνο για τον λαό.
»Αυτό που σίγουρα γνωρίζω, είναι ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει επίσης γνωρίζει καλά ότι οι Έλληνες δεν αντέχουμε νέες περιπέτειες ούτε έχουμε να πληρώσουμε ξανά ακριβά τη νύφη.
»Πράγματι, είναι κρίμα, γιατί μετά από τόσες θυσίες, δεν αξίζουμε να υποστούμε ένα ακόμα πείραμα επιπόλαιης πολιτικής μεταχείρισης, ούτε επιτρέπεται να αφεθούμε μοιραία, στην κακή οικονομική μας τύχη», σημειώνει.
Εύχεται, τέλος, οι πολιτικοί του τόπου να επιδείξουν πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση, «εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα και να τα καταφέρουν καλύτερα, απ' ό,τι μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα, ώστε όλα τελικά να εξελιχθούν ομαλά και θετικά για τον λαό και την πατρίδα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης