«Ναι» σε 2.136 προσλήψεις στο δημόσιο από το ΣτΕ κατά την προεκλογική περίοδο

«Ναι» σε 2.136 προσλήψεις στο δημόσιο από το ΣτΕ κατά την προεκλογική περίοδο
Οι προσλήψεις έγιναν κατ' εξαίρεση αφού κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύονται
Την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας έλαβαν 2.136 προσλήψεις στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, εκ των οποίων οι 1.095 είναι συμβασιούχων.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ ενέκρινε 2.136 προσλήψεις εκ των οποίων οι 1.095 είναι συμβασιούχοι ενώ εγκρίθηκαν ακόμη έξι μετακινήσεις προσωπικού και μια απόσπαση.
Οι προσλήψεις έγιναν κατ' εξαίρεση αφού κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο δημόσιο.
Έτσι, στο υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής και η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα είναι σε Δήμους και συγκεκριμένα:
Παπάγου- Χολαργού, έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος,
Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι,
Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.),
Σπάτων-Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας,
Σαρωνίδας, μια βρεφονηπιοκόμος,
Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και 13 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων,
Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ παιδικούς σταθμούς και
Επιδαύρου, μια βρεφονηπιοκόμος.
Προσλήψεις έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης (6 άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» (10 υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (10 άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές, μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).
Παράλληλα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (από δύο έως οκτώ μηνών).
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν προς εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και άλλα αιτήματα για προσλήψεις από διάφορους φορείς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS