Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Η Ελλάδα θα είναι στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Η Ελλάδα θα είναι στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Η ουσία του μνημονίου θα ακυρωθεί την επομένη των εκλογών, σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την επομένη των εκλογών θα ακυρωθεί η ουσία του μνημονίου, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, Νίκος Παπάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και ερωτηθείς σχετικά αν υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα να χαθεί το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης μετά και τις ανακοινώσεις Draghi, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Κάθε άλλο, θα είμαστε με συμφωνημένο πρόγραμμα με τους εταίρους σε πλαίσιο σταθερότητας και κυρίως ανάκαμψης και ανάτασης της εσωτερικής αγοράς και της οικονομίας μας συνολικότερα».
Παράλληλα, τόνισε ότι την επομένη των εκλογών θα ακυρωθεί η ουσία του μνημονίου, σημειώνοντας ότι «η ουσία βρίσκεται στο ότι έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση στην Ευρώπη, αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης είναι πολιτικές φτωχοποίησης που συνιστούν την ουσία του μνημονίου».
«Αυτή είναι η ουσία του μνημονίου, το γεγονός ότι οι μισθωτοί δεν έχουν τις τριετίες τους, το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι έχουν εγγυημένη μόνο την κατώτατη σύνταξη, το γεγονός ότι οι απολύσεις θα απελευθερωθούν, ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα, αυτό το πλέγμα των μέτρων που βάζει στο περιθώριο ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας», τόνισε.
«Αυτή είναι η ουσία του μνημονίου και αυτή η ουσία ακυρώνεται από την επόμενη των εκλογών», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «θα διεκδικήσουμε ένα πρόγραμμα πιο ομαλής προσαρμογής των δημοσιονομικών, χωρίς το 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα ετησίως, και μία σειρά από άλλα πράγματα στο ευρωπαϊκό επίπεδο».
Εκτός τούτου, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης