Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Επιθετική η στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα - Έρχονται μήνες αστάθειας

Nomura: Επιθετική η στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα - Έρχονται μήνες αστάθειας
Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου
Eπιβλητική χαρακτηρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής η Nomura, σε ειδική ανάλυσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα, υπό τον τίτλο "Greece: Commanding win by Syriza".
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια άνετη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, συγκεντρώνοντας το 36,34% των ψήφων και καταλαμβάνοντας 149 έδρες.
Παρακολουθώντας στενά τις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, η Nomura εκφράζει ανησυχία για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων θα υιοθετήσει μια επιθετική στάση κατά τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, προβλέπουν οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας.
Η άνετη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές γεννά ευρύτερες πολιτικές επιπλοκές στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσαμο ορίζοντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να εκμεταλλευθεί τα υψηλά ποσοστά που έλαβε, ώστε να καταστεί ακόμη πιο επιθετικός απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.
Στο μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας, οι εσωκομματικές έριδες δεν θα μπορέσουν να αποφευχθούν, ενώ είναι πιθανό προσεχώς να τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, όταν επισήμως η Αθήνα θα πρέπει να ζητήσει παράταση της τρέχουσας συμφωνίας με τους δανειστές, ώστε να προχωρήσει και η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
"Οι διαφορές μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας είναι τόσο μεγάλες, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές, όχι μόνο σε ορίζοντα εβδομάδων, αλλά και μηνών", καταλήγει η Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης