Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Standard and Poor's απειλεί με υποβάθμιση την Ελλάδα ακόμη και....άμεσα - Σε κίνδυνο η αξιολόγηση Β

Η Standard and Poor's απειλεί με υποβάθμιση την Ελλάδα ακόμη και....άμεσα - Σε κίνδυνο η αξιολόγηση Β
Η S&P έχει ήδη χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το πιο «Credit Negative» κόμμα της Ευρώπης
(upd3)Φουντώνουν, ώρα με την ώρα, τα σενάρια περί ενδεχόμενης υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's, ακόμη και σήμερα!
Η φημολογία πως η S&P μπορεί να υποβαθμίσει την Ελλάδα ακόμη και σήμερα είναι έντονη, ενώ η επιτάχυνση των εξελίξεων αποδίδεται στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. 
Η Ελλάδα αξιολογείται με Β από την S&P, έναν οίκο που έχει δημοσίως παρουσιάσει τη θέση ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι credit negative.
Διαρροές από το Λονδίνο αναφέρουν πως η S&P μπορεί να υποβαθμίσει ευθύς αμέσως την Ελλάδα, εάν αποφανθεί πως η αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να σηματοδοτήσει μια καταστροφική εξέλιξη για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Όπως αποκάλυψε λίγο νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης έκθεσης, ειδικά, για την Ελλάδα, πριν την επόμενη καθορισμένη ημερομηνία της 13ης Μαρτίου.
Η επόμενη προγραμματισμένη ανάλυση του οίκου για την Ελλάδα είναι στις 13 Μαρτίου, ωστόσο πηγές της S&P δεν αποκλείουν επιτάχυνση των ανακοινώσεων, λόγω του αποτελέσματος που ανέδειξε η κάλπη της Κυριακής.
Υπενθυμίζεται εδώ πως με έκθεσή της στις 23/1 - δύο μέρες πριν τις εκλογές - η S&P προειδοποίησε για τον κίνδυνο υποβαθμίσεων στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις χωρών της Ευρώπης, με φόντο την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.
Μάλιστα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το πιο «Credit Negative» κόμμα της Ευρώπης, ενώ στην ίδια κατηγορία κατατάσσει και το ισπανικό κίνημα Podemos, το οποίο έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, ενδεχόμενη απόφαση μιας κυβέρνησης να χρεοκοπήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμα της, αδιαμφισβήτητα θα αντιπροσωπεύει μια νέα πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης