ΣτΕ: «Καμπάνα» ύψους 145.000 ευρώ στον ΟΤΕ για περιστατικά υποκλοπών-Δεν έλαβε μέτρα ασφαλείας

ΣτΕ: «Καμπάνα»  ύψους 145.000 ευρώ στον ΟΤΕ για περιστατικά υποκλοπών-Δεν έλαβε μέτρα ασφαλείας
Πρόστιμο στον ΟΤΕ για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας με αφορμή τρία κρούσματα υποκλοπών
Το Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος του ΟΤΕ επικύρωσε πρόστιμο  ποσού ύψους 145.000 ευρώ για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας με αφορμή τρία  κρούσματα υποκλοπών.
Ειδικότερα, το ΣτΕ επικύρωσε τρεις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 145.000 ευρώ στον ΟΤΕ για παραβάσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Συγκεκριμένα, για:
1) Ελλιπή μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών και
2) Μη ενημέρωση της ΑΔΑΕ, με αποτέλεσμα να μην παρίστανται εκπρόσωποι της Αρχής κατά τον χρόνο κατάσχεσης των αντικειμένων παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (κοριών, κ.λπ.) που βρέθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις τηλεφωνικών υποκλοπών.
Όπως επισημαίνεται στις αποφάσεις του ΣτΕ πως «σε περιπτώσεις ευρημάτων υποκλοπών ο τηλεπικοινωνιακός φορέας έχει υποχρέωση από την νομοθεσία να ενημερώνει αμέσως την Αρχή, προκειμένου υπάλληλός της να είναι παρών κατά την αφαίρεση των κοριών και κατά την διενέργεια των ανακρίσεων, είτε αυτές γίνονται από την Αστυνομία είτε από την Εισαγγελία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS