Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Γιατί ο CEO, Π. Παπαδόπουλος, τήρησε «σιγήν ιχθύος» σχετικά με τις επικείμενες μετοχικές εξελίξεις

tags :
Forthnet: Γιατί ο CEO, Π. Παπαδόπουλος, τήρησε «σιγήν ιχθύος» σχετικά με τις επικείμενες μετοχικές εξελίξεις
Η Forthnet για το 2015 δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καινούργια πακέτα προσφορών
Σιγήν ιχθύος τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, σχετικά με τις επικείμενες εξελίξεις στον Όμιλο, στην προ ημερών ομιλία του στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγε να αναφέρει ό,τιδήποτε σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την εξαγορά της Forthnet, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές όπου ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός, καθώς περιορίστηκε μόνο να δηλώσει «ότι συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο καταναλωτικό κοινό».
Όπως αποφασίστηκε, η Forthnet για το 2015 δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καινούργια πακέτα προσφορών, καθώς στοχεύει μόνο στη διατήρηση αυτών που ήδη έχει στην αγορά.
Η εκδήλωση πάντως πραγματοποιήθηκε σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυση της, ενώ κληρώθηκαν και δεκάδες δώρα (ταξίδια, tablet κλπ).
Μπορεί πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η πρόταση των Vodafone – Wind για την εξαγορά της είναι έτοιμη και θα είναι περί το 30% χαμηλότερη έναντι της αρχικής (ήτοι 60 εκατ. ευρώ λιγότερα).
Eκείνο που απομένει είναι οι αναγκαίες εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Η διοίκηση της Wind θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των αμερικάνικων επενδυτικών κεφαλαίων που είναι οι μέτοχοί της και η Vodafone τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ομίλου στο Λονδίνο.
Η πρόταση που υπέβαλλαν οι δύο εταιρείες για την εξαγορά του 60% της Forthnet (ελέγχουν ήδη το 40%) στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ συν τις δανειακές της υποχρεώσεις ύψους 325 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση στα 535 εκατ. ευρώ.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πάντως ότι οι ξένοι μέτοχοι δεν πρόκειται να δώσουν το πράσινο φως αν δεν ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα και δεν επιτευχθεί συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης