Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παράταση του μνημονίου έως 6 μήνες ζητούν Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ΕΣΕΕ

Παράταση του μνημονίου έως 6 μήνες ζητούν Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ΕΣΕΕ
«Δεν ζητάμε μία ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά μία ευκαιρία για την Ευρώπη»
Ολιγόμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης, προκειμένου να δοθεί στήριξη στην ελληνική οικονομία ζητά ο Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, o X. Οικονομόπουλος ζητά την παράταση του μνημονίου για λίγους μήνες, ώστε να τονωθεί η οικονομία και να αναζωογονηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης, μετά την αποσταθεροποίηση των βουλευτικών εκλογών.
«Δεν ζητάμε μία ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά μία ευκαιρία για την Ευρώπη» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί. Το θέμα είναι πως το Eurogroup, η ΕΚΤ, η Γερμανία, οι εταίροι μας και οι πιστωτές μας δεν έχουν να χάσουν τίποτα με το να δώσουν μία ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, προτείνοντας την τρίμηνη ή τετράμηνη παράταση του μνημονίου, ώστε να υπάρξει ο επαρκής χρόνος για να εξεταστεί ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Με τον Χ. Οικονομόπουλο συμφωνεί και ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο οποίος αξιώνει την εξάμηνη παράταση του μνημονίου.
«Τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα προκαλούσε ντόμινο στην Ευρωζώνη, καθώς η ελληνική οικονομία είναι πολύ μικρή ώστε να ταρακουνήσει την ευρωπαϊκή» υπερθεματίζει ο Β. Κορκίδης, μιλώντας στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης