Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Gruevski - Τσίπρα - «Ανοιχτή σε διάλογο με τη ΠΓΔΜ η Ελλάδα»

Τηλεφωνική επικοινωνία Gruevski - Τσίπρα - «Ανοιχτή σε διάλογο με τη ΠΓΔΜ η Ελλάδα»
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο με τη γείτονα
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την εκλογή του από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Nikola Gruevski, δέχτηκε ο Αλήξςη Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τηλεφωνική επικοινωνίας ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο με τη γείτονα χώρα.
Παράλληλα επισήμανε στον Gruevski τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για το ζήτημα του ονόματος και την σημασία επίλυσής του για την περιφερειακή σταθερότητα και την ευρωπαική προοπτική της ΠΓΔΜ, την οποία η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.
Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ», o κ. Gruevski ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα καλή επιτυχία στο έργο του και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Ανέφερε ακόμα ότι οι δύο χώρες πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας, την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων, την οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού κλίματος στις δύο χώρες και τη συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται ότι το πρωί ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Gianni Pittella, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του που εκφράστηκε και μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα με τίτλο «Όχι στην τρόικα, ναι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Ο κ. Pittella ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με Z. C. Juncker, τον ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών P. Moscovici, τον Ιταλό Πρωθυπουργό M. Renzi, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, M. Shapin, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών P. Padoan. O κ. Pittella στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες τόνισε την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη –και την Ελλάδα- προκειμένου η λιτότητα να αποτελέσει παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης