Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Καταστροφική για την Ελλάδα μια έξοδος από το ευρώ, όχι όμως και για την Ευρωζώνη

S&P: Καταστροφική για την Ελλάδα μια έξοδος από το ευρώ, όχι όμως και για την Ευρωζώνη
Δεν είναι υψηλός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, εκτιμά ο αναλυτής του οίκου, M. Krammer
Δεν εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor's, δεδομένου ότι η συνολική απώλεια των πιστωτών δεν θα επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Standard & Poor's, Moritz Krammer, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Börsen- Zeitung, «σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, τα χρέη δεν είναι υπερβολικά υψηλά σε σύγκριση με την οικονομική δυνατότητα των πιστωτών».
Παράλληλα, εκτιμά ότι η Γερμανία έχει δώσει περισσότερα χρήματα για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα, απ' ό,τι για βοήθεια προς την Αθήνα, χρήματα που θα μπορούσε να χάσει αν η Ελλάδα τελικά καταλήξει να αφήσει το ευρώ.
Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, ο Krammer εκτιμά ότι ο κίνδυνος «μόλυνσης» δεν είναι πολύ υψηλός.
«Η οικονομική ικανότητα της Ελλάδας είναι ήδη χαμηλή και οι δεσμοί της με τη ζώνη του ευρώ είναι ακόμη μικρότερες από ό,τι μπορεί να εκτιμάται», σημείωσε.
Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι για την Ελλάδα οι συνέπειες της εξόδου από την Ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφικές», σημειώνοντας ότι «οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να κάνουν όλες τις θυσίες που έπρεπε να κάνουν»..
Μια έξοδος από το ευρώ και η έλλειψη πιστώσεων για την Ελλάδα θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη την πληρωμή των εισαγωγών καυσίμων, τροφίμων και ιατρικών προμηθειών, σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης