Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αγοράσουν χρόνο για την Ελλάδα αλλά είναι καταστροφικοί

Oxford Economics: Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αγοράσουν χρόνο για την Ελλάδα αλλά είναι καταστροφικοί
Εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο των εκροών καταθέσεων, τότε θα αυξηθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών
Για τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών προειδοποιεί η Oxford Economics, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου των εκροών καταθέσεων.
Όπως επισημαίνει σε ειδική έκθεσή της η Oxford Economics, το εντυπωσιακό με τις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών δεν είναι το προφανές:
Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι και σήμερα έχει κάνει φτερά το ένα τρίτο των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Το εντυπωσιακό είναι ότι παραμένουν ακόμη στις ελληνικές τράπεζες τα δύο τρίτα των καταθέσεων...
Εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο των εκροών καταθέσεων, τότε θα αυξηθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών, εξηγεί η Oxford Economics.
Εστιάζοντας στη συνέχεια στο ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει:
Η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες μπορεί να εξαγοράσει χρόνο για τις ίδιες και τη χώρα, αλλά σίγουρα αποτελεί την πιο καταστροφική οικονομικά κίνηση που μπορεί να σημειωθεί σε μια χώρα σε καιρό ειρήνης.
Η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δεν γίνεται να είναι μια δημοφιλής κίνησης.
Εάν αυτό συμβεί, δεν αποκλείεται να σκληρύνει η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αυξάνοντας ραγδαία τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης