Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό χρηματιστήριο και το ρούβλι «πανηγυρίζουν» τη συμφωνία στην Ουκρανία

Το ρωσικό χρηματιστήριο και το ρούβλι «πανηγυρίζουν» τη συμφωνία στην Ουκρανία
Κέρδη 5% καταγράφει το Χρηματιστήριο της Μόσχας
Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου και ο αντίκτυπος από τις συμπλοκές στην Ουκρανία έχουν πλήξει τα μέγιστα τη ρωσική οικονομία.
Σήμερα, όμως, το ριμπάουντ στην τιμή του «μαύρου χρυσού» σε συνδυασμό με τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας οδηγούν υψηλότερα κατά 5% το ρωσικό χρηματιστήριο, ενώ και η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος, του ρούβλιου, έναντι του δολαρίου να υποχωρεί στα 56 ρούβλια.
Η Ρωσία, που τους τελευταίους μήνες είχε μετατραπεί σε μια συνεχή πηγή ανησυχιών στις, σήμερα προσφέρει μια νέα δόση αισιοδοξίας στους επενδυτές.
Πρώτο θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου επιταχύνει την άνοδό της, που φθάνει το 3%.
Ωστόσο, τα θετικότερα νέα έρχονται από τη συμφωνία εκεχειρίας που επετεύχθη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο να επιβεβαιώνει τη συμφωνία, που θα τεθεί εν ισχύι την προσεχή Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου.
Ο αντίκτυπος από τις οικονομικές κυρώσεις που υιοθετήθηκαν εις βάρος της Ρωσία για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πετρελαίου, αποτέλεσαν το άλλο μεγάλο χτύπημα για τη ρωσική οικονομία.
Το νέο πλέον τοπίο που ανοίγεται, επιταχύνει την λήψη θέσεων στο ρωσικό χρηματιστήριο.
Ο δείκτης RTS, με ονομαστική αξία σε δολάρια, καταγράφει σήμερα κέρδη που φθάνουν το 5%, αναρριχόμενο πλησίον των 900 μονάδων και απομακρυνόμενο από τα πρόσφατα χαμηλά.
Οι αγορές έχουν μεταφερθεί και στο ρούβλι, με το ρωσικό νόμισμα να το απομακρύνει από τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά του και σήμερα, η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να έχει υποχωρήσει στα 65 ρούβλια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης