Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρση των κυρώσεων στη Ρωσία όταν τηρηθεί η συνθήκη του Μινσκ προανήγγειλε ο Kerry (ΗΠΑ)

Άρση των κυρώσεων στη Ρωσία όταν τηρηθεί η συνθήκη του Μινσκ προανήγγειλε ο Kerry (ΗΠΑ)
Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε πως η συνθήκη πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ
Την ικανοποίηση της για τη συμφωνία που υπογράφηκε στο Μινσκ και προβλέπει την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών και του Κιέβου, εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση.
Ωστόσο η Ουάσινγκτον προειδοποίησε πως πρέπει να τεθεί άμεσα σε ισχύ και μόνο όταν εφαρμοσθεί η συνθήκη, θα άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία.
Ειδικότερα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Kerry άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να χαλαρώσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία για την υποστήριξη που προσφέρει στους φιλορώσους αποσχιστές.
«Θα κρίνουμε τις δεσμεύσεις της Ρωσίας και των αυτονομιστών από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
«Όπως έχουμε πει από καιρό, οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να άρουν τις κυρώσεις στη Ρωσία όταν εφαρμοστούν πλήρως οι συμφωνίες του Μινσκ, εκείνη που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και η σημερινή», πρόσθεσε ο Kerry.
«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ενδεχομένως μία πολύ σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής διευθέτησης της σύρραξης και της αποκατάστασης της κυριαρχίας της Ουκρανίας» ανακοίνωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος επισημαίνοντας ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί και να τηρηθεί.
«Το πραγματικό τεστ της συμφωνίας σήμερα θα είναι η πλήρης και σαφής εφαρμογή της, περιλαμβανομένου του διαρκούς τερματισμού των εχθροπραξιών και της αποκατάστασης του ελέγχου από την Ουκρανία των συνόρων της με τη Ρωσία» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ δεν είχαν συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις του Μινσκ μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης