Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου, με το Brent να δοκιμάζει το όριο των 60 δολαρίων

Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου, με το Brent να δοκιμάζει το όριο των 60 δολαρίων
Στα 51,94 δολάρια διαμορφώνεται η τιμή του αμερικανικού αργού, ενώ η τιμή του πετρελαίου Brent στα 60,27 δολάρια ανά βαρέλι
Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή τα συμβόλαια για το αργό πετρέλαιο, διευρύνοντας τα σημαντικά χθεσινοβραδινά κέρδη, με το πετρέλαιο Brent να δοκιμάζει το όριο των 60 δολαρίων ανά βαρέλι, μετά τις ανακοινώσεις για περικοπές δαπανών από πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά και για αδυναμία του δολαρίου.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια πετρελαίου για παράδοση τον Μάρτιο ενισχύονταν κατά 0,74 δολάρια ή 1,4%, στα 51,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαιο για το Brent, παράδοσης Απριλίου, σημείωναν άνοδο 0,99 δολ. ή 1,6%, στα 60,27 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου ταλαντεύθηκαν σημαντικά μετά το πρόσφατο ράλι 20%, καθώς κάποιοι επενδυτές εισήλθαν στην αγορά σε χαμηλές τιμές εκτιμώντας ότι οι τιμές είχαν βρει πάτο, ενώ άλλοι κατέγραψαν κέρδη όταν οι τιμές αυξήθηκαν.
Παράλληλα, η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου υποστηρίζεται από αναφορές για περικοπές δαπανών, αλλά και θέσεων εργασίας από ορισμένες πετρελαϊκές εταιρείες.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου της Total, Patrick de la Chevardiere, ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια μακρά περίοδο χαμηλών πετρελαϊκών τιμών.
Από τις ανακοινώσεις των πετρελαϊκών εταιρειών μέχρι τώρα, σημειώνει η Barclays, καταδεικνύεται ότι από το 49% του παγκόσμιου προϋπολογισμού δαπανών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα δαπανήσουν 16% λιγότερα για έρευνες και παραγωγή το 2015.
Οι μεγαλύτερες περικοπές δαπανών αναμένονται μεταξύ των ασιατικών πετρελαϊκών εταιρειών, με τους προϋπολογισμούς των κρατικών εταιρειών να εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 19% το 2015.
Θετικά λειτουργούν επίσης η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τη διαμεσολάβηση Γερμανίας και Γαλλίας, η οποία αναμένεται να τεθεί εν ισχύι από την Κυριακή, αλλά και η πρόοδος που σημειώνεται όσον αφορά την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης