Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία θα οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων κατά της Μόσχας

Ρωσία: Η συμφωνία του Μινσκ για την Ουκρανία θα οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων κατά της Μόσχας
Οι κυρώσεις είναι ένα παιχνίδι χωρίς νικητές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexey Ulyukayef
Οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας την Πέμπτη, για την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση του βαρέος οπλισμού από την Ουκρανία και τη Ρωσία στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, θα συμβάλουν στην άρση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, τόνισε ο ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexey Ulyukayef.
Όπως ανέφερε, οι κυρώσεις είναι ένα παιχνίδι χωρίς νικητές, το οποίο έχει αρνητικά αποτελέσματα και αναμφισβήτητα στόχος μας είναι η έξοδος από αυτή την κατάσταση το γρηγορότερο δυνατό.
«Εκτιμώ ότι οι συμφωνίες είναι πραγματικές, σοβαρές και βιώσιμες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «συνολικά είμαι πεπεισμένος ότι σταδιακά βρίσκουμε τις πιθανότητες επίλυσης αυτών των προβλημάτων (σ.σ. άρση κυρώσεων) (…) Όλες οι πλευρές και ειδικά οι επιχειρήσεις έχουν βαρεθεί αυτή την κατάσταση».
Παράλληλα, έκανε λόγο για διιστάμενες ανακοινώσεις από τους ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι άλλες υποδηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις και ότι είναι υπό εξέταση, ενώ άλλες κάνουν λόγο για πιθανή σκλήρυνση των κυρώσεων που ήδη είναι σε ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου.
Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να επαληθευτούν, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης