Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον αέρα η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία – Δεν αποσύρουν τα βαρέα όπλα

Στον αέρα η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία – Δεν αποσύρουν τα βαρέα όπλα
Νέα συνομιλία είχαν Merkel, Putin και Poroshenko
Στον αέρα είναι η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία καθώς οι αρχές του Κιέβου καταγγέλλουν πως οι φιλορώσοι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις.
Ως αποτέλεσμα καμία από τις δύο πλευρές δεν αποσύρει τα βαρέα όπλα από την πρώτη γραμμή, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει εντολή να τα αποσύρουν δύο ημέρες μετά την τελευταία εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ.
«Δεν τίθεται θέμα επί του παρόντος απόσυρσης των βαρέων όπλων. Πώς είναι δυνατόν να αποσύρουμε τα όπλα αν οι αντάρτες συνεχίζουν να μας επιτίθενται κάνοντας χρήση αρμάτων μάχης και να ανοίγουν πυρ εναντίον μας συνεχώς;» δήλωσε ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ, εκπρόσωπος του στρατού της Ουκρανίας.
Οι αυτονομιστές, από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι συμφωνία δεν τηρείται επειδή η πόλη του Ντεμπάλτσεβε έχει περικυκλωθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Το Κίεβο απέρριψε πρόταση των φιλορώσων αυτονομιστών να δημιουργηθεί ένας ασφαλής διάδρομος για να αποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Ντεμπάλτσεβε.
Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οπότε και τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, τουλάχιστον πέντε ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 21 έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών.
Η Ουκρανία σέβεται πλήρως την εκεχειρία, αλλά έχει δεχθεί «112 επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες»  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν από τη Σόφια όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Εν τω μεταξύ, νέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας επί της συμφωνίας που επετεύχθη στο Μινσκ για την επίλυση των συγκρούσεων της Ουκρανίας.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η κατάπαυση του πυρός, η κατάσταση που επικρατεί  κοντά στην πόλη Ντεμπαλτσέβε και ο ρόλος των παρατηρητών από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης