Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέο προϊόν νομικής προστασίας για τους μισθωτές ακινήτων που θέλουν να πάνε στα δικαστήρια τους οφειλέτες

Νέο προϊόν νομικής προστασίας για τους μισθωτές ακινήτων που θέλουν να πάνε στα δικαστήρια τους οφειλέτες
Λύση στο πρόβλημα των ανείσπρακτων ενοικίων...
Προϊόν «ομπρέλα» στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων που …μετρούν το ένα φέσι μετά το άλλο από τους κακοπληρωτές ενοικιαστές , δημιούργησε η επιχειρηματική έμπνευση και έφερε η κρίση.
Το πρόβλημα των ανείσπρακτων ενοικίων σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος είσπραξης μέσω της δικαστικής οδούς αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες να επιδοθούν στο κυνήγι των οφειλών, και προτιμούν να παραχωρήσουν τα δικαιώματά τους στην εφορία ως ανείσπρακτα.
Η λύση ήρθε από τον κ. Θέμη Μπάκα διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας E - Real Estates, , σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία DAS (Deutscher Automobil Schutz) Hellas, σχεδίασε και διαθέτει μέσω της νεοσύστατης μεσιτικής εταιρίας ασφαλίσεων International Real Insurance αποκλειστικά προγράμματα Νομικής Προστασίας Εκμισθωμένων Οικιστικών και Επαγγελματικών Ακινήτων.
Το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας, ασφαλιστικής προστασίας παρέχεται μόνον «για την παραφύλαξη εννόμων συμφερόντων από μισθωτική σύμβαση δεόντως και εμπροθέσμως κατά το νόμο θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Το κόστος των προγραμμάτων κυμαίνεται από 25 ευρώ έως 50 ευρώ τον χρόνο και καλύπτουν έξοδα και αμοιβές δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών, καθώς και την παροχή άλλων υπηρεσιών, που απορρέουν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Αναλυτικά, ο ασφαλιστής της Νομικής Προστασίας πληρώνει τις αμοιβές του Δικηγόρου, που έχει το δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα ο ασφαλισμένος για το χειρισμό της υπόθεσής του, τις αμοιβές των Δικαστικών Επιμελητών, τα δικαστικά έξοδα για τη διεξαγωγή της δίκης, τις νόμιμες αποζημιώσεις μαρτύρων και πραγματογνωμόνων, που έχουν κλητευθεί ή διοριστεί από το δικαστήριο και τα έξοδα εκτελέσεως δικαστικών αποφάσεων (εκτός από τις δαπάνες εκείνες, που από τη φύση τους δεν είναι δικαστικές).
Για την ένταξη στα προγράμματα δεν απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να είναι καινούργιο.
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να πραγματοποιήσει την Ασφάλεια Νομικής Προστασίας Εκμισθωμένου Ακινήτου και κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.
Εάν, δηλαδή, κάποιος ιδιοκτήτης έχει μισθώσει ήδη ένα διαμέρισμα μπορεί να ασφαλιστεί για το διάστημα από σήμερα και για το μέλλον.
Ο ιδιοκτήτης που θα επιδιώξει τη δικαστική οδό για την είσπραξη των οφειλών θα πρέπει να αποδεχθεί το κόστος το οποίο είναι αρκετά υψηλό.
Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 200 ευρώ (αμοιβή δικηγόρου και δικαστικού επιμελητή, η οποία μπορεί να είναι και μεγαλύτερη ανάλογα με το που θα πρέπει να επιδοθεί το εξώδικο) Εν συνεχεία για μισθώματα μέχρι του ποσού των 600 ευρώ θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου και καταβολής μισθωμάτων η οποία εν συνεχεία θα πρέπει να επιδοθεί στο μισθωτή.
Μετά την πάροδο είκοσι ημερών η διαταγή αποτελεί εκτελεστό τίτλο.
Το συνολικό κόστος της διαδικασίας , συμπεριλαμβανομένου και του κόστους σύνταξης και επίδοσης του εξωδίκου, ανέρχεται περίπου στα 400 ευρώ.
Για μισθώματα άνω των 600 ευρώ η σχετική αγωγή θα πρέπει να ασκηθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου.
Σε αυτή την περίπτωση το σχετικό κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το μηνιαίο μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί από 750 μέχρι 1.200 ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης