Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σλοβακία: Η Ελλάδα να λάβει πρόσθετα σκληρά μέτρα - «Όχι» σε νέο δάνειο και haircut στο χρέος

Σλοβακία: Η Ελλάδα να λάβει πρόσθετα σκληρά μέτρα - «Όχι» σε νέο δάνειο και haircut στο χρέος
"Η Ευρωζώνη έχει τις λύσεις για να αντιμετωπίσει ένα πιθανό Grexit"
Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο παροχής πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα εμφανίζει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico.
Ειδικότερα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, μιλώντας στους Financial Times, καθιστά σαφές πως η Σλοβακία δεν θα υποστηρίξει το αίτημα πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει πως κάθε μείωση στο ελληνικό χρέος συνιστά «κόκκινη γραμμή».
«Η Ευρώπη πρέπει να επιβάλλει σκληρά μέτρα στην Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλίσει πως η Αθήνα θα αποπληρώσει τα μέχρι στιγμής δάνεια» εξηγεί σε αυστηρό ύφος, ο R. Fico.
Παράλληλα, αποσαφηνίζει πως η Σλοβακία δεν φοβάται μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Η Ευρωζώνη έχει τις λύσεις για να αντιμετωπίσει ένα πιθανό Grexit. Άλλωστε, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι εξίσου απειλητική όσο ήταν πριν από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια» διαμηνύει χαρακτηριστικά.
«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους Σλοβάκους πως η φτωχή Σλοβακία θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα» σημειώνει εν συνεχεία.
«Είναι αδύνατο να εξηγήσουμε στους Σλοβάκους πως πρέπει να δώσουμε χρήματα στην Ελλάδα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις» συνεχίζει ο R. Fico.
«Είναι αδύνατο η νέα κυβέρνηση να ζητά μείωση του χρέους και την ίδια στιγμή, να διακηρύττει τη διανομή δωρεάν ρεύματος στους Έλληνες» καταλήγει, μιλώντας στους Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης