Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δύο οι νεκροί από την έκρηξη σε πορεία ειρήνης - Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για την έκρηξη

Ουκρανία: Δύο οι  νεκροί από την έκρηξη σε πορεία ειρήνης - Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για την έκρηξη
Οι ουκρανικές αρχές αποδίδουν την έκρηξη σε τρομοκρατική ενέργεια
(upd) Δύο και όχι τρεις, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, είναι οι νεκροί από την έκρηξη στην πορεία ειρήνης, με βάση τον νεώτερο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι.
Ειδικότερα, οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Χάρκοβο, ενώ κατηγορώντας τη Ρωσία ότι τους βοήθησε στην ενέργεια αυτή.
"Είναι Ουκρανοί πολίτες που έλαβαν οδηγίες και οπλισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Μπέλγκοροντ", ανέφερε για τους συλληφθέντες ο Μαρκιάν Λουμπκίφσκι, ένας σύμβουλος του επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) στο τηλεοπτικό κανάλι 112.
Πάντως, σύμφωνα νεώτερο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την έκρηξη στην πορεία ειρήνης είναι δύο, εκ των οποίων το ένα ήταν αστυνομικός.
Επιπλέον, τραυματίστηκαν τέσσερις συνάδελφοί του και έξι πολίτες.
Σε ό,τι αφορά την έκρηξη, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Κιέβου, ήταν ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός μέσα σε μια πλαστική σακούλα, κρυμμένος στο χιόνι, πλάι στη λεωφόρο Ζούκοφ, σε μικρή απόσταση από το κλειστό γήπεδο της πόλης. Μάλιστα, η βόμβα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα , είτε είχε ωρολογιακό μηχανισμό είτε πυροδοτήθηκε από απόσταση.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας ειρήνης στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά σε σταθμό του μετρό.
Οι ουκρανικές αρχές αποδίδουν την έκρηξη σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο εκρηκτικός μηχανισμός εκτοξεύτηκε από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τους οργανωτές της διαδήλωσης, μεταξύ των νεκρών είναι ένας αστυνομικός και ένας φιλοευρωπαίος ακτιβιστής.

(Πρώτη ενημέρωση 16:13, Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης