Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δεν αποσύρει τον βαρύ οπλισμό ο στρατός, καθώς συνεχίζουν τις επιθέσεις οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Ουκρανία: Δεν αποσύρει τον βαρύ οπλισμό ο στρατός, καθώς συνεχίζουν τις επιθέσεις οι φιλορώσοι αυτονομιστές
Αν και οι συγκρούσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά, ωστόσο φιλορώσοι αυτονομιστές κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτέθηκαν εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων
«Παραπαίει» η εκεχειρία στην Ουκρανία, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο ουκρανικός στρατός, δεν μπορεί να αποσύρει τον βαρύ οπλισμό από το ανατολικό μέτωπο, καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν έχουν σταματήσει αν επιτίθενται στις κυβερνητικές θέσεις, παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.
Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αντάρτες και ουκρανικός στρατός είχαν αναφέρει ότι κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης οπλισμού, όπως άλλωστε προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας που έχει τεθεί εν ισχύι ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου.
Αν και οι συγκρούσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά, ωστόσο φιλορώσοι αυτονομιστές κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτέθηκαν εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με ουκρανό εκπρόσωπο.
«Δεδομένου ότι οι θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, δεν μπορεί να υπάρξει ακόμη καμία συζήτηση για απομάκρυνση οπλισμού», ανέφερε άλλος ουκρανός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης