Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Τις 5.800 άτομα έχει φθάσει ο τραγικός απολογισμός θυμάτων στην ανατολική Ουκρανία

ΟΗΕ: Τις 5.800 άτομα έχει φθάσει ο τραγικός απολογισμός θυμάτων στην ανατολική Ουκρανία
Ακόμη δεν είναι γνωστά τα στοιχεία για τις ανθρώπινες απώλειες στην πόλη Ντεμπάλτσεβο
Περί τις 5.800 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, ενώ μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου επιπλέον 14.595 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).
Συνολικά 63 παιδιά έχουν σκοτωθεί και επιπλέον 169 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας.
Σύμφωνα με τον OCHA, η εκεχειρία της 15ης Φεβρουαρίου έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εχθροπραξιών στα περισσότερα μέρη της ανατολικής Ουκρανίας, αν και οι συγκρούσεις στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπλάτσεβο και άλλες περιοχές συνεχίζονται.
Προς το παρόν, δεν είναι γνωστά τα στοιχεία για τις ανθρώπινες απώλειες στη συγκεκριμένη πόλη.
Αργότερα σήμερα, Τρίτη, ο ΟΗΕ αναμένεται να παρουσιάσει στο Κίεβο μια αναθεώρηση του Απαντητικού Ανθρωπιστικού Σχεδίου, που συσσωρεύει ποσό 316 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.
Στις 19 Φεβρουαρίου, κομβόι των Ηνωμένων Εθνών παρέδωσε 62 μετρικούς τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντόνετσκ, όπου συμπεριλαμβάνονταν ρουχισμός, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πόσιμο νερό και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες.
Στην έκθεση τονίζεται ότι τα νοσοκομεία στις εμπόλεμες περιοχές έχουν τεράστια ανάγκη από φάρμακα για τη φροντίδα τραυμάτων και αναλώσιμα, αντιδραστήρια εργαστηρίων και διαγνωστικές προμήθειες, αναλώσιμα για αιμοκάθαρση και ογκολογικά φάρμακα, όπως επίσης υπάρχει ανάγκη για ιατρικό προσωπικό και τρόφιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης