Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Γαλλία ζητά τριετή παράταση για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος

Handelsblatt: Η Γαλλία ζητά τριετή παράταση για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος
Στις αρχές του Μαρτίου αναμένεται να εξετάσει η Κομισιόν την επάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης Hollande
Τριετή παράταση για την μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, που είναι και ο στόχος της Κομισιόν, φέρεται να ζήτησε η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία είχε λάβει διετή παράταση το 2013, ωστόσο φαίνεται να επιθυμεί εκ νέου παράταση, έως το 2018.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τον ερχόμενο Μάρτιο είναι προγραμματισμένη η αξιολόγηση των μέτρων της κυβέρνησης Hollande από την Κομισιόν, οπότε και αναμένεται να κριθεί το αίτημα της Γαλλίας.
Αν τα μέτρα, που στόχο έχουν την μείωση του ελλείμματος, κριθούν ανεπαρκή, το πιθανότερο είναι ότι θα ζητηθούν και νέες μεταρρυθμίσεις από την γαλλική κυβέρνηση.
Ωστόσο, η κίνηση της γαλλική κυβέρνησης να ζητήσει νέα παράταση για την επίτευξη του στόχου, είναι μία ένδειξη ότι τα μέτρα, που έχει λάβει, δεν επαρκούν, αναφέρει η Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι το γαλλικό αίτημα δεν θα λάβει θετική ανταπόκριση από τους Επιτρόπους της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Πηγές από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου ανέφεραν στο Reuters πως «δεν σχολιάζουν φήμες».
«Η Γαλλία εκπληρώνει πάντοτε τις δεσμεύσεις της και αυτό θα κάνει τους επόμενους μήνες και χρόνια» δήλωσε, πάντως, νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης