Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Εισροές 70 εκατ. δολ. στο ΧΑ την προηγούμενη εβδομάδα - Η καλύτερη απόδοση στον MSCI EM

tags :
Wood: Εισροές 70 εκατ. δολ. στο ΧΑ την προηγούμενη εβδομάδα - Η καλύτερη απόδοση στον MSCI EM
Στη χώρα εισέρευσαν 70 εκατ. δολάρια, ενώ τις τελευταίες πέντε διαδοχικές εβδομάδες εισέρευσαν 176 εκατ. δολάρια
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν σε δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους πιστωτές της, η Wood διαπιστώνει εισορές ξένων κεφαλαίων στην ελληνική κεφαλαιαγορά την εβδομάδα που έληξε την Τετάρτη, προκαλώντας την υπεραπόδοση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς σε σχέση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες του MSCI EM.
Στο σημερινό 7σέλιδο report της, με τίτλο "Largest Greek inflows since beginning of 2013" (Οι μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων στην Ελλάδα από τις αρχές του 2013), η Wood παρατηρεί ότι επί πέντε συνεχόμενες εβδομάδες η ελληνική κεφαλαιαγορά εμφανίζει εισροές κεφαλαίων.
Την εβδομάδα που έληξε την Τετάρτη οι εισροές έφτασαν τα 70 εκατ. δολάρια, με τους επενδυτές να προεξοφλούν θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης MSCI EM ξεπέρασε ελαφρώς σε απόδοση τον S&P 500, οι οποίοι κατέγραψαν κέρδη 0,8% και 0,7% αντίστοιχα, για την εβδομάδα που έληξε την περασμένη Τετάρτη.
Η Ελλάδα συνέχισε την ανοδική της πορεία, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,5% για την εβδομάδα που έληξε την περασμένη Τετάρτη.
Στη χώρα εισέρευσαν 70 εκατ. δολάρια, ενώ τις τελευταίες πέντε διαδοχικές εβδομάδες εισέρευσαν 176 εκατ. δολάρια.
Αντίθεται, στην Τουρκία καταγράφηκαν εκροές αξίας 0,7% της NAV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης