Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι δάσκαλοι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι δάσκαλοι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης η συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Παιδείας, δεν έδωσε όμως τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις, τονίζεται
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι δάσκαλοι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αποτιμώντας αρνητικά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας αν και ήταν πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης, δεν υπήρξαν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) προαναγγέλλει ότι «τις επόμενες ημέρες θα προσδιορίσει και θα προγραμματίσει τις αγωνιστικές δράσεις με στόχο την τελική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων» του κλάδου.
Η συνάντηση υπήρξε «πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης» που όμως «δεν οδήγησαν στις πολυαναμενόμενες απαντήσεις που θα έδιναν βαθιές ανάσες σε έναν κλάδο που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, τόσο από τις μνημονιακές πολιτικές, όσο και από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Όσον αφορά το θέμα της αποκατάστασης των περικοπών που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι στις αποδοχές των εκπαιδευτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων), η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει οικονομικό κόστος εξ αιτίας των υφιστάμενων περιορισμών της οικονομικής πολιτικής, ενώ ίδια ήταν και η απάντηση σε ό,τι αφορά το αίτημα για ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη έπειτα από την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.
Σημειώνει, ακόμη, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο θέμα των προσλήψεων, ούτε για τον αριθμό, ούτε για τον τρόπο και τον χρόνο πραγματοποίησης των διορισμών.
Ασαφείς απαντήσεις θεωρεί ότι έλαβε η ΔΟΕ και ως προς το θέμα των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ απαίτησε άμεση λύση σε μια σειρά από σχετικά θέματα, τονίζοντας πως αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποίηση.
Πάντως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων εκτιμούν ότι έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις στα θέματα των αλλαγών του πειθαρχικού δικαίου και της προσχολικής αγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης