Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Intesa Sanpaolo: Στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα - Δεν θα διαλύσει την Ευρωζώνη ένα Grexit

Intesa Sanpaolo: Στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα - Δεν θα διαλύσει την Ευρωζώνη ένα Grexit
Eάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη δεν σημαίνει πως θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμά της

Στο χείλος του γκρεμού εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προειδοποιεί η Intesa Sanpaolo, σε ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Macro Outlook - Will the tailwinds be strong enough?".
Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της ιταλικής τράπεζας, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ενώ το ελληνικό ζήτημα αποτελεί έναν σοβαρό κίνδυνο για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Όπως επισημαίνει η Intesa Sanpaolo, επικαλούμενη τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015 ανέρχονται στα 13 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα κατόρθωσε, στο κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της για ένα πρόγραμμα - γέφυρα, ήτοι την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης εκπνέει στα τέλη Ιουνίου.
Ποια θα είναι η συμφωνία για το μέλλον της Ελλάδας, μετά το πρόγραμμα - γέφυρα;
Η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει, αναπόφευκτα, μια μεγαλύτερη οικονομικής φύσεως συμμετοχή από την πλευρά της Ευρωζώνης.




Σύμφωνα με τους αναλυτές της Intesa Sanpaolo, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη δεν σημαίνει πως θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το παράδειγμά της.
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος ενδεχόμενο Grexit να οδηγήσει εκτός ευρώ την Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Ισπανία", προβλέπουν χαρακτηριστικά.
Οι άμεσοι οικονομικοί δεσμοί της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι μικροί, αφού οι ελληνικές εξαγωγές δεν φτάνουν ούτε το 15% επί του συνόλου των εξαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης