Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης από την Vodafone - Τι δείχνει ανάλυση της KPMG

tags :
Φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης από την Vodafone - Τι δείχνει ανάλυση της KPMG
Το νέο πρόγραμμα θα τεθεί σε εφασμογή στα τέλη του 2015
Την θέσπιση νέας πολιτικής σχετικά με τις παροχές στις νέες μητέρες ανακοίνωσε η Vodafone, αποτελώντας μία από τις πρώτες πολυεθνικές παγκοσμίως που υιοθετεί τέτοια ευνοϊκά μέτρα.
Ειδικότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στις νέες μητέρες 16 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης άδειας μητρότητας καθώς και πλήρη αμοιβή για 30 ώρες εργασίας μηνιαίως κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά την επιστροφή τους στην εργασία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Vittorio Colao ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πολιτική θα ευνοήσει περισσότερες από 1.000 εργαζόμενες γυναίκες τον χρόνο.
Σύμφωνα με τη Vodafone, ανάλυση της KPMG έδειξε ότι οι παγκόσμιες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να εξοικονομήσουν 19 δισ. δολάρια το χρόνο, παρέχοντας 16 εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης άδειας μητρότητας.
Η πρόσληψη και εκπαίδευση νέων υπαλλήλων για να αντικαταστήσουν τις γυναίκες που αναγκάζονται να φύγουν από τη δουλειά τους για να γεννήσουν, κοστίζει τουλάχιστον 49 δισ. δολάρια, δηλαδή πολύ περισσότερα από το επίδομα μητρότητας.
Μάλιστα ο Colao τόνισε ότι πάρα πολλές ταλαντούχες γυναίκες εγκαταλείπουν τη δουλειά του, επειδή αντιμετωπίζουν υο δύσκολο δίλλημα να επιλέξουν μεταξύ της φροντίδας ενός νεογέννητου μωρού και της διατήρηση της σταδιοδρομίας τους.
«Οι γυναίκες αποτελούν το 35% των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο το 21% της διεθνούς ηγετικής ομάδας μας. Πιστεύουμε πως η νέα πολιτική μητρότητας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα» συμπλήρωσε.
Η Vodafone δήλωσε ότι η νέα πολιτική θα τεθεί σε αφαρμογή από το τέλος του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης