Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Απαιτείται η εφαρμογή ενός λεπτομερούς σχεδίου, προτού η Ελλάδα λάβει χρηματική ενίσχυση

Rabobank: Απαιτείται η εφαρμογή ενός λεπτομερούς σχεδίου, προτού η Ελλάδα λάβει χρηματική ενίσχυση
Η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είχε δευτερογενείς επιδράσεις, αναφέρει σε έκθεσή της, η Rabobank 
Προτού η Ελλάδα λάβει οποιαδήποτε χρηματική ενίσχυση απαιτείται η εφαρμογή ενός λεπτομερούς σχεδίου, υποστηρίζει η Rabobank.
Η ένταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είχε κάποιες δευτερογενείς επιδράσεις, σημειώνεται στην έκθεση της Rabobank, όπου επισημαίνεται ειδικότερα η επιδείνωση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, για το οποίο, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει κανείς ενεργός αγοραστής!
Ο κ. Βαρουφάκης έχει πολλάκις δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν επιπλέον μεταρρυθμίσεις, δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες, πλην των επτά που έχουν ήδη κατατεθεί και οι οποίες δεν αναφέρουν πουθενά αριθμούς.
Οι προτάσεις έχουν κάποια πλεονεκτήματα, όπως η ενεργοποίηση ενός δημοσιονομικού συμβουλίου και η μεταρρύθμιση του νόμου για τον προϋπολογισμό.
Ωστόσο, η πρόταση της καλωδίωσης των τουριστών για να κατασκοπεύουν όσους φοροδιαφεύγουν, χαιρετίστηκε με αποδοκιμασίες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν «ένα πλήρες χάσιμο χρόνου», σχολιάζουν οι αναλυτές της Rabobank.
«Επιτεύχθηκε, πάντως, ένας συμβιβασμός: οι θεσμοί θα ξεκινήσουν τις τεχνικές συνομιλίες αύριο στις Βρυξέλλες, ενώ «τεχνικές ομάδες» κατευθύνονται στην Αθήνα για να υποστηρίξουν τη διαδικασία και να ελέγξουν εκ νέου τα βιβλία», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας πως «ακόμα κι αν υπάρχει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των δύο, η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία ενίσχυση χρήματα μέχρι να υπάρξει ένα λεπτομερές σχέδιο που έχει πράγματι εφαρμοστεί».
«Η ιστορία συνεχίζεται…», καταλήγει η έκθεση, υπό του ότι μένει να δούμε την συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης