Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Αρνήθηκε πρόσκληση του Putin λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία

Merkel: Αρνήθηκε πρόσκληση του Putin λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία
Η παρουσία της στην Κόκκινη Πλατεία την ημέρα εκείνη θα αποτελούσε "προσβολή" απέναντι στην ουκρανική κυβέρνηση
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel αρνήθηκε την πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου, Vladimir Putin να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Μόσχα την 9η Μαΐου για τον εορτασμό των 70 ετών από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Ωστόσο, η καγκελάριος θα μεταβεί στη Μόσχα την επομένη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κόκκινη Πλατεία, για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, μαζί με τον Putin.
Η Merkel "πρότεινε στον Πρόεδρο Putin να καταθέσουν μαζί ένα στεφάνι την 10η Μαΐου στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στη Μόσχα.
Ο πρόεδρος Putin αποδέχτηκε αυτήν την πρόταση", είπε ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Zeit.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στο περιβάλλον της καγκελαρίου, ανέφερε ότι η Merkel έκρινε "αδύνατον" να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, δεδομένων των εντάσεων στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.
Η παρουσία της στην Κόκκινη Πλατεία την ημέρα εκείνη θα αποτελούσε "προσβολή" απέναντι στην ουκρανική κυβέρνηση, σημειώνει η Die Zeit.
Σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πρόεδροι της Πολωνίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στις τελετές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης